joi, 22 iulie 2010

Telenovela Ceausescu...


Nu am vrut sa discut despre asta, am vrut sa las locul ziarelor, site-urilor, televiziunilor sau oricarui tacam din media. Dar incepe sa imi afecteze auzul acest subiect.
Eehe, Romania tanjeste la subiecte BOMBA!! Subiectul Madalina Manole a ajuns pe locul II, ati lasat-o pe saraca fata cu parul de foc fara emisiuni "Fata draga nu fi trista".
In numai 24 de ore, o tara intreaga a fost intoarsa cu susu'n jos, degropand vii si mortii.
Dar nu numai romanii sunt in pana de noutati, asa ca strainii mai "saracaciosi" de news au ales sa mai vorbeasca despre noi: romanii si trecutul nostru tumultuos. Lovitura de stat s-a facut auzita, acum, dupa 20 de ani. Nu se informeaza indeajuns, dar din dorinta de stire, de noutate, publica cateva cuvinte si ajunge prin urmare ca "tovarasul" Ceausescu a fost un dictator...nici pe departe roman ci...bulgar. De unde atata interes international pentru dictatorul nostru scump si drag?
Am vrut sa scapam de regimul comunist, ati plans de neajunsuri si l-ati criticat pe dictator in toate modurile posibile. Nebunia lui de a conduce tara in modul cel mai crunt, asemeni unui Hitler, au facut romanii sa nu mai reziste presiunea. Revolutie!!
Nu ne mai intereseaza asta acuma, ne preocupa faptul ca "de ce nu au fost trecuti in registru moartea lor?", "oare sunt ei cei ingropati acolo?" si avem presupuneri ca au trait undeva ascunsi, ei de fapt se aflau..acolo, acolo..oare...oare... Nu, ei nu sunt morti, traiesc pe insulele Caraibe...lucrand la noul film "A Nightmare on Elm Street" in productia Sergiu Nicolaescu. Elodia, ai primit si tu un rol? P.S: Cei care doresc mai multe detalii, ii pot contacta pe facebook...sunt conectati 24 de ore din 24..adaugand poze de la sedinta photo pentru revista Elle.
Ne credem in seriale politiste, cautam dovezi cum de X spune ca a luat cadavrele de acolo, dar individul Y spune cu certitudine ca el le-a luat de dincolo. Ne bazam pe vorbele unui securist, si dintr-o dorinta ascunsa de comunisti, se doreste adevarul, "romanii simt ca vor adevarul in viata lor, ca doar a fost un om de stat".
Au trecut momentele in care se impuscau ca niste chiori si il huiduiau pentru ca primeau putin..dar romanul se schimba pe zi ce trece. Acum se aminteste doar despre cum a trait, copilaria lui Nicolae Ceausescu, modul de trai. De ce sa se aminteasca numai despre Ion Creanga. Cartea de basme are loc si pentru tovarasu'.
I-ati ridicat statuie omului care l-ati dat jos, care l-ati omorat pentru neajunsurile VOASTRE...Acum ii vizitati casa parinteasca si va pozati cu statuia cu umerii lati.
O lovitura exagerat de grava, malaria prostiei, a lovit Romania. V-ati stricat la minte? Daca asa a fost dintotdeauna...atunci e grav, Dan Diaconescu se potriveste la putere...Tara OTV-ului. Deshumati-l si pe Stefan cel Mare, Mihai Viteazu...poate nu e acolo..

14 comentarii:

  1. salut..
    deshumanarea sotilor am citit ca a fost ceruta chiar de copilul lor, Valentin Ceausescu, care de mult timp se lupta pentru asta, dar cadrul legislativ nu i-a permis..si acu imi pare o suprapunere de evenimente ce se intampla in presa zilele astea.. :-? cat despre mediatizare, presa din afara face mai toata "treaba"..pentru ei e -diferit- ce vad, ca la noi, tot timpul cu suspiciune treaba cu Ceasca.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, cererea a fost din partea copilului lor care nu are nicio vina pentru ca isi doreste asta. Ceea ce am incercat eu sa scot in evidenta nu e media...media isi face treaba in felul ei dar romanu' e pe dinafara total. Se apuca sa puna intrebari idioate iar daca pana acum nu s-a vorbit de el si modul lui de a trai, acum dupa ce nu mai exista parca "le pasa"...romanii spun "era bine pe vremea lui"...Iar presa de "din afara" face doar o gluma pe baza circului nostru...

    RăspundețiȘtergere
  3. afonul la realitate pt romanasi a aparut din dependenta fata de regimul ceausist putin spus "hiper-protectionist" pentru traiul roman..cand totul era "pus pe tava" pentru toti..inca nu a fost urma de leac prin ro, pt frica si lenea de a gandi de atunci..nu suficient. Dovada ca cica se face pelerinaj pe la groapa dictatorului..Oricum. urme de RATIUNE si RATIONAMENT lucid si logic n-au prea aparut pe plaiul nostru, pe la putere..dragut ca le cauti :) dovezile care se cauta zilele astea cu maortea lui ceasca, dezvaluie mai degraba neincrederea si dezorientarea care ne stapaneste ca si tara, de unde vrea romanul sa stie un capat, ca la Revolutie chiar a disparut Ceausescu, si n-a fost manipulare. Din partea mea, eu sustin..la cate minciuni pe sec se baga, asta ar fi un inceput.
    "presa din afara"..rationament obiectiv cum nu'i la noi..pacat de add-on-ul zeflemea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa ne facem griji pentru tara sau sa o lasam sa "bata cu pumnii in masa"?...Lasand deoparte presa de dinafara, nu e "frumusetea" numai acolo si nu sunt ei atat de obiectivi incat presa romaneasca nu ii poate ajunge. Sa privim la circul nostru...cautam raspunsuri pentru un trecut ingropat si uite asa ajungem sa ne punem problema "daca suntem urmasii Romei..."
    In tot rationamentul lucid si logic, neprezent, Romania se poate trezi "din somnul cel de moarte in care se adancira toti barbarii de romani"...insa inainte de a realiza perspectiva frumoasa a basmului ceausescu...romanii ar trebui sa priveasca prezentul, lasand deoparte presupusa lor "manipulare a la revolution" a fost sau nu a fost...Aceleasi discutii, aceleasi intrebari..aceleasi raspunsuri...

    RăspundețiȘtergere
  5. yeah...pana cand cineva pune degetul pe buba ;) poate noi, poate altii, poate realitatea..

    RăspundețiȘtergere
  6. Atat timp cat realitatea continua sa se mentina intr-un spatiu total departat de tara..poate "a face ceva" e un lucru realizabil din momentul in care actionezi...

    RăspundețiȘtergere
  7. la mai multi ochi deschisi ;)

    http://www.youtube.com/watch?v=ptcspNwqMns&feature=player_embedded#!

    RăspundețiȘtergere
  8. cum mi-a picat revolta asta fara margini a ta :))) chiar dupa ce am citit povestea creionului :| come on ...
    bucuria aduce si mai multa bucurieeeeeeeeeeee....
    ganduri si zile senine iti dorescccccc...neintinate de celelalte creioane =)) shalom

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna "om"...Povestea creionului este o parte interesanta dintr-o carte a lui Paulo Coelho, nu imi apartin drepturile de autor. Prin urmare povestea lui Ceausescu nu e fara margini ci spre mirarea mea si a ta, are un punct. Ea fiind doar comentata dar are margini zdravene..:)).. Multumesc pentru urari!Apreciez...
    P.S: In articol se sustine finalizarea stirei, adica margini, asa cum ai denumit tu...

    RăspundețiȘtergere
  10. OMMMMMMMM :))))):D25 iulie 2010 la 23:45

    uai ce punctual iei totul :P
    ce ai alege sa faci daca ai sti ca orice alegi nu poate fi gresit ? daca toate judecatile si prejudecatile tale in primul rand si apoi ale celorlalti,acum existente,s-ar dizolva in lumina,iubire,voie buna... ?
    Bogdan :)

    RăspundețiȘtergere
  11. O noua identitate a "omului". Placut uimita...
    Intrebari nastrusnice, incalcite putin, parca e o integrama..Sa incerc sa raspund...
    Ar fi greu sa gasesc atatea drumuri corecte...as fi surprinsa sa gasesc si m-as indoi putin de realitatea lor. In ceea ce priveste amestecatura de prejudecati si judecati a tuturor celor din jur, inclusiv ale mele, dizolvate in "lumina, iubire si voie buna"...Sunt prima pe lista. Ala e drumul de ales..dar cu siguranta nu toate drumurile reprezinta amestecatura care rezulta cele enumerate mai sus..ca atunci nu ar mai exista cuvantul "problema" in dictionar...
    Alegerea se mentine pana nu mai pot continua. Eh, trebuie sa ii ia cineva locul lui Basescu :)) (glumesc)

    RăspundețiȘtergere
  12. mi-ar placea sa conversam mai mult

    RăspundețiȘtergere