luni, 12 iulie 2010

Au castigat pe cantecul vuvuzelelor...


Finala Campionatului Mondial de Fotbal FIFA 2010: S-a jucat, s-a castigat. Dupa mari infruntari, dupa sunetul vuvuzelelor suportate in stadioane si "perioade foarte dificile pentru echipa" cum ar spune crainicul nostru, titlul a ajuns in mainile Spaniei.
Au personalitate...fara nici o indoiala, acum ea este asezata pe piedestal.
Au avut un mic impuls cu previziunea caracatitei Paul...nu se poate garanta pe ceea ce "vede" cefalopodul, dar poate acest lucru i-a intarit in a-si dori din ce in ce mai mult cupa. A fost o coincidenta! Puneti un sac de mancare si iti va spune cine castiga. Poate ar trebui sa apelam si noi la "serviciile" majestatii sale. :))
Nu putem neglija Olanda...doar pentru ca au obtinut locul 2, nu e considerata slaba. A intrat cu forta, a jucat cu forta si s-a mentinut in forta. Au avut mari oportunitati...oprite la momentul potrivit de portarul Casillias, o prestatie buna in aceasta finala, a dat dovada de profesionalism si a mentinut spiritul echipei.
Ce cuvant imi trece prin minte atunci cand vorbesc despre Olanda?: Faulturi. Repezirea, brutalitatea pe care au aratat-o ajunsese la un moment critic iar dupa golul istoriei au accentuat.
Spania cu miscari fine, cu scapari multe, mingea "s-a lipit" de piciorul jucatorului la momentul potrivit.
Olandezii privesc lung la trofeu inghitind in sec...spaniolii plang de bucurie si lustruiesc trofeul. Pentru prima data in istorie...merita sa straluceasca pentru spanioli!

2 comentarii:

  1. yupii..bravo Spania..!!

    RăspundețiȘtergere
  2. jos palaria in fata conquistadorilor ;) dupa multe emotii si meciuri cu echipe de calibru, efortul le este rasplatit :)

    p.s. dak castiga olanda imi propusesem sa nu mai vad nici un meci de fotbal cel putin un an....

    RăspundețiȘtergere