miercuri, 14 iulie 2010

Blestemul MM...


Un cocktail de medicamente, asa a disparut una dintre cele mai iubite dive din istoria umanitatii, Marylin Monroe. Asa se pare ca s-a incheiat si viata Madalinei Manole. Coincidenta sinistra, cele doua aveau aceleasi initiale.
La data de 10 aprilie 1962, la aproape trei saptamani dupa weekend-ul petrecut alaturi de presedintele John F Kennedy la Palm Springs, Monroe avea stabilita o intalnire cu Henry Weinstein, scenaristul noului ei film, "Ceva, ceva, tot o iesi". Ce nu stia Weinstein era ca Marilyn suferea o depresie, dupa ce presedintele a respins-o, scrie Randy Taraborrelli in cartea sa "Viata secreta a lui Marylin Monroe".
Cu o zi inainte de programata intalnire, Marilyn radia si arata sclipitor la repetiile organizate la studiourile Fox. Dar chiar in ziua intalnirii pe care o avea programata cu Weinstein, a intarziat, iar scenaristul i-a telefonat. Diva nu a raspuns intr-o prima faza apelurilor acestuia.
Intr-un final, a raspuns cu o voce stinsa, "sunt bine", dar nu era deloc asa. Alarmat, Weinstein l-a sunat apoi pe psihiatrul Ralph Greenson, care o trata pe Marilyn de schizofrenie. Amandoi au plecat imediat catre resedinta actritei din Brentwood, Los Angeles. Au gasit-o intr-o coma provocata de medicamente. "Era aproape goala. Era mai mult moarta decat vie. Nu stiu cum, doctorul Greenson a reusit s-o readuca la viata", povesteste Weinstein.
Marilyn a luat un adevarat cocktail de medicamente: Nembutal, Demerol, Libirum si cloralhidrat.
Scenaristul a incercat sa amane inceperea filmarilor si a vorbit in acest sens cu mai marii de la studiourile Fox. "Nu, daca opream filmarea unei pelicule de cate ori facea Marilyn o criza, n-ar fi terminat nici macar un film" au raspuns acestia.
Cu patru ani inainte de aceste incidente, Marilyn mai trecuse printr-un eveniment asemanator. Ceea ce demonstra ca suferea de o boala psihica.

"Teorii" despre moartea sa

De-a lungul vremii s-a zvonit ca Monroe ar fi fost ucisa de Bobby Kennedy sau la ordinul acestuia dintr-un motiv simplu: nu voia ca numele familiei sa fie patat. S-a mai vehiculat ca Peter Lawford, Dr Greenson sau Mafia ar fi ucis-o.
Ramane un mister de ce autoritatile au fost contactate la doua ore dupa ce Marilyn a fost gasita, si nu imediat. In plus, oricat de ciudat ar parea, nu s-au gasit urme de supradoza de medicamente in stomac. Unii spun ca Monroe se obisnuise cu o cantitate impresionanta de medicamente.
Sursa:Crimetime

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu