joi, 29 septembrie 2011

Gusturile se discuta!


(Partea 1- Girls)
Trebuie sa contrazic vechea zicala "Gusturile nu se discuta". Trebuie sa discutam gusturile daca nu vrem sa avem o explozie fashion cu carne cruda. Astazi se "taie si spanzura" judecand vestimentatia ce tine cont de asa numitul stil.
Domnisoarelor, spatele drept!
Nu stati cocosate chiar daca v-a intrat in reflex aceasta pozitie. Se vede urat din exterior.
In ziua de azi, fetele inca de mici o prefera pe Lady Gaga in ceea ce priveste vestimentatia cu toate ca are un look dezastruos si gretos. Cinderella a fost marginalizata.

Sa fiu inteleasa. Hainele cu care "marlechinele" defileaza pe podium la o prezentare de moda nu este intotdeauna o imbracaminte purtabila. Nu este nevoie sa ne punem un cub in cap sau sa ne imbracam in carton doar pentru ca poarta semnatura unui designer renumit.

De multe ori oamenii publici dau startul la anumite tendinte, dar nu inseamna ca trebuie sa imiti
vestimentatia cantaretei Katy Perry sau Nicki Minaj. Nu pot merge la facultate cu un cub in cap sau cu o papusa legata la brau. Nu o sa fiu apreciata ci o sa primesc o trimitere la spitatul de nebuni. Nu imbraca haine care nu te reprezinta, vei arata ca o imitatie, o falsa nu o femeie stilata.

Nu spun ca e nevoie sa te imbraci ca o printesa venita dintr-o carte de povesti doar ca sa te duci la mall dar macar uita-te in oglinda inainte sa iesi din casa. Macar atat de rog!


Hainele cu sclipici, papuci cu platforma cat mai inalta, paiete, genti sclipitoare, colanti folositi in loc de blugi, machiaj strident, buze inrosite si marite cu ruj ieftin (nu este nevoie de o imitatie Angelina Jolie), fond de ten folosit in exces, unghii false...s.a.

A te imbraca frumos e cel mai esential. Simplitatea face totul! Fii sigura pe tine.

Putine fete au gusturi in ziua de astazi. Din nefericire, multe se imbraca excentric din dorinta de a iesi in evidenta cand ele de fapt ar putea iesi in evidenta imbracandu-se frumos. "Ce combinatie interesanta!" mi-ar placea sa spun insa uimirea mea este completata de expresia
"Damn, fata asta nu are gusturi deloc".

Nu vreau sa fac diferenta intre populatia de la oras si populatia de la tara. Diferenta se face singura. (Nu generalizez)

Ati observat ca majoritatea fetelor de la tara prefera hainele mulate si scurte indiferent daca e slaba sau grasa? Ele nu isi acopera grasimea ci o scot in evidenta prin tricouri cu buricul gol si fuste mini. E nevoie de multa munca sa ii explici ca de fapt o bluzita lunga care acopera soldurile asortata cu o curelusa si niste blugi avantajosi ii va sta perfect. Nu o critic pentru ca are putina grasime, o critic ca nu stie sa isi puna in valoare frumusetea.
Pe ele le mai scuz din cauza mediului unde au trait dar pe cele care se dau mari ca s-au nascut in
centrul Manhattanului din zona Moldovei, nu. Aici e o discutie lunga si despre maniere, "cei 7 ani de acasa" (le voi discuta intr-un alt articol).

De multe ori cand merg la shopping ma intreb cine poate sa cumpere hainele alea asa de urate. In cele din urma am aflat raspunsul cand am vazut persoane imbracate cu ele.
A te imbraca elegant nu inseamna a-ti lua cei mai inalti pantofi doar pentru ca te simti complexata de inaltimea ta. Fetele minione au farmecul lor fara a fi nevoie sa se urce pe niste platforme exagerat de inalte. Eleganta pentru fete inseamna a atinge punctul maxim.

Nu trebuie sa fii bogata sa te imbraci bine. Trebuie sa ai gusturi.

P.S. Run the world, girl!
Baieti, va vine si voua randul la critica vestimentara (Next time).

Sursa foto: www.fashiongonerogue.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu