sâmbătă, 22 octombrie 2011

FOTOREPORTAJ: „Sărbătorile Iașului”

Credincioși pentru câteva zile

Zilele Iașului au fost extrem de reci. Dacă în urmă cu câteva zile te bucurai de plimbări in aer liber într-o haină subțire care mirosea a primăvară, acum trebuie să porți haina cu eticheta „iarnă”. Refuzi să accepți faptul că iarna nu mai funcționează după metoda „pașilor mărunți” și tremuri din toate încheieturile până răcești și te hrănești cu antibiotice, coldrex și mult ceai de orice fel, numai energizant să fie.
Sărbătorile Iașului înseamnă balamuc și goană după moaște. Bătrâni din ce in ce mai mulți, mâncare multă și ziare citite cu „sete”.

„Să vindem. Nu contează ce”, bătrâna încerca să vîndă câteva baloane copiilor. Erau ieftine în comparație cu frigul de afară. Baloane umplute cu heliu. Ei bine, nu era heliu, erau umflate cu aer, ca un balon normal.În fiecare an, sărbătorile aduc cele mai colorate produse(mărgele, tinichele, esarfe, blănuri), oamenii le admira și mai adaugă câteva produse în colecția „chilipiruri de Sărbători”.

Nu toți își permit mici și bere la terasă.
Pentru a fi „la modă” în curtea Mitropoliei, trebuie sa cumperi neapărat un buchet de busuioc.
Să pupi Biserica.
Și să aprinzi o lumănare. Pentru cine? Te hotărăști mai tarziu.
Sursa

Precizări:
Aceste fotografii nu au scopul de a arăta „cât de bine e făcută poza/ profesionalismul în fotografie”. Fiecare poză din acest fotoreportaj a contribuit la crearea unei povești: „Credincioși pentru câteva zile”. Priviți-le doar din acest punct de vedere.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu