duminică, 5 iunie 2011

Which Wolf Are You Feeding?

Asa cum zilnic trebuie sa iti hranesti trupul pentru a nu ceda si partea interioara din tine, are nevoie de hrana pentru a supravietui. In agenda noastra micile interventii ne pot da peste cap intregul program, poate intreaga rutina.

Afara pluteste un aer precum fierul de calcat tinut prea mult in priza, oamenii beau incontinuu din sticluta de 0,5l cumparata de la magazin sau reumpluta de acasa. Ea, cu parul strans in coada merge grabita spre statie. Rochia vaporoasa si evantaiul o ajuta sa reziste caldurii din mijlocul de transport. Gaseste un loc in spate, e trecut de ora de varf asa ca are de unde sa aleaga. Are mult de mers pana la destinatie. Cade pe ganduri si parca tot cadrul se schimba, incepe un interviu cu ea insasi. Ea adreseaza intrebarile si tot ea raspunde: isi imagineaza un studiou care nu prea o face sa se simta confortabil.

Totul incepe cu alegerea zilnica...

Cel putin o data in viata o persoana te-a suparat, tradat sau ti-a aratat partea rea din ea. Ai vrut sa ii arati si tu acelasi lucru, iar atunci cand partea interioara din tine a cerut hrana zilnica, ai mers pe calea gresita. In loc sa hranesti partea buna, onesta din tine ai ales partea opusa pentru ca te-ai saturat sa tot fii calcat/a in picioare de prieteni sau te-ai saturat sa nu gasesti nimic de lucru care sa te ajute sa pleci pe cont propriu si de ce nu, sa iti poti intemeia o familie. Dar pare un drum atat de lung pana la acele indepliniri.

Lumea devine din ce in ce mai independenta si impreuna cu ea fiecare individ care traieste pe planeta aceasta. Totusi, nu pare a fi totul o concurenta, de ce lupul isi scoate coltii la fiecare lucru marunt?

Fiecare persoana are dreptul sa fie dezamagit sau suparat din privinte personale, dar sa manifesti acest lucru suparand lumea din jur? Asta din pacate, nu e dreptul tau.

Acel mic ajutor poate arata comportamentul tau, chiar daca nu realizezi asta, dar eu, vazandu-te amabil/a cu cei din jur, ajuti atunci cand poti fara a fi luat/a peste picior, pot sa te consider un om care nu isi hraneste lupul plin de superioritate si ego-ul sau.

Te prefaci ca te intelegi cu persoana respectiva cand de fapt te strambi de fiecare data cand nu te vede si nu eziti sa iti prezinti antipatia fata de altii. Atunci nu mai pot sti cine esti cu adevarat, cine e de fapt persoana atunci cand nu ma uit la tine?

Nu se pot hrani ambele parti, de fiecare data totul se rezuma la alegere. Ai ales sa mergi la facultatea X pentru ca asa ai vrut nu pentru ca te-au obligat parintii, te-ai imbracat cu acele haine lalai si urate pe tine pentru ca tu ai ales, nu a stat nimeni sa te oblige sa iesi asa pe strada, tu ai vrut sa iesi in evidenta. Aroganta pe care o arunci fiecarei persoane care incearca sa intre in vorba cu tine, falsa mandrie in care te crezi superior oricarei persoane crezand ca totul se rezuma la tine si nimeni din jur nu are voie sa isi indeplineasca visele sau sa incerce sa fie o persoana buna nu te face o persoana cu demnitate.

Cum vrei sa aiba lumea incredere in tine cand nu poti spune adevarul? Cand doresti incredere si adevar din partea prietenilor tai, trebuie sa oferi, dar nu asta sa fie scopul tau principal. Ofera chiar daca nu primesti, crede-ma, te simti mult mai impacat/a cu tine insuti.

Modest/a pentru ceea ce esti, cresti in ochii prietenilor tai. Nicioadata un prieten adevarat nu trebuie vazut in cercul sau de prieteni ca o persoana rea.

Intrebarile se opresc si o poveste incepe a fi spusa:

"One evening an old Cherokee told his grandson about a battle that goes on inside people. He said, “My son, the battle is between two wolves inside us all. “One is evil, which is anger, envy, jealousy, sorrow, regret, greed, arrogance, self-pity, guilt, resentment, inferiority, lies, false pride, superiority, and ego.” “The other is good, which is joy, peace, love, hope, serenity, humility, kindness, benevolence, empathy, generosity, truth, compassion and faith.” The grandson thought about it for a minute and then asked his grandfather: “Which wolf wins?” The old Cherokee simply replied, “The one you feed.”

Fiecare din noi avem o parte buna si o parte rea. Uneori suntem suparati, nervosi pe un anumit lucru, pe o persoana si astfel hranim partea nervoasa din noi, uitand ca exista calmitatea.

Chiar daca la enervare, la mandrie maxima sau cand construiesti povesti cu minciunile tale, nu te mai gandesti ca de fapt partea flamanda din tine este hranita.

Esti bun si nu invidiezi pe ceilalti, chiar daca ei poate au avut sansa de a se remarca intr-un anumit domeniu, bucura-te pentru ea/el. Nu arata tristete si deprimare de fiecare data cand te trezesti. Poate intr-o zi sa nu iti mearga prea bine sau un anumit examen sa te intristeze din cauza subiectelor date, pot sa stai sa "iti inec amarul" , asa cum ar spune romanul, in tacere, dar asta nu inseamna ca din acel moment doar asa trebuie sa fii.

Viata ofera posibilitatea de a face limonada din lamaile primite in viata. Tu alegi ce sa hranesti zilnic in tine ca sa devina mai puternic si sa poata lupta impotriva celuilalt.

Doar atunci lupta e castigata de ceea ce esti...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu