luni, 16 mai 2011

Character...

„Hotărârea, dreptatea, exemplul şi sinceritatea alcătuiesc ceea ce noi numim caracter. El este temelia demnităţii personale."
( François de la Rochefoucauld)

Characterul ne defineste. Un caracter frumos izvoraste dintr-o educatie frumoasa si corecta, lipsita de injuraturi si obraznicii. Ceea ce este dobandit trebuie sa fie educat pentru a ajunge sa primesti certificatul caracterului bun. Este o calitate pentru unii si un defect pentru altii.

Conform definitiei, caracterul este un ansamblul al insusirilor fundamentale psihice-morale ale unei persoane, care se manifesta in modul de comportare, in ideile si in actiunile sale. De aceea spunem despre anumite persoane "Ce caracter frumos are!" sau "Ce caracter urat are!"

De mici, copii se formeaza. Chiar daca nu toti sunt cuminti si cei zgaiati pot ajunge persoane cu caracter frumos. In perioada copilariei avem dreptul sa dam vina pe ea, copilaria.

Cestile de ceai si un scaunel cu spatar era totul pentru mica printesa care incerca din rasputeri sa nu stea cocosata si sa tina ceasca asa cum se cuvine. Era constienta ca nu va deveni viitoarea printesa a Angliei dar stia ca bunele maniere va pune amprenta pe caracterul ei.(pinky swear!).

Cu timpul, cand corpul si gandirea incepe sa capete o noua forma, matura, totul se schimba. Genurile de muzica ascultate in copilarie si adolescenta nu se mai regasesc in playlistul tau. Erai innebunit/a dupa melodiile care faceau fuiori la radio sau la tv.
Era la moda formatiile "la gramada" , daca as putea spune asa. De aceea fredonam Incomplete de Backstreet Boys sau Breathe easy de Blue.
Cand am aflat ca formatia Blue s-a reunit sa participe la Eurovision, am derulat filmul vietii.

Scoala generala, jumatate de zi petrecuta in acea sala de clasa plina de praful cretei. Fetele rasfoiau o revista Cool Girl si rupeau posterul de la mijloc iar baietii discutau ca niste adevarati directori de la General Motors despre noile modele de masini.
Mormanele de reviste adolescentine se adunau prin casele fetelor dar a venit timpul cand ele trebuiau aruncate...Lucrurile importante necesitau spatiu.

Caracterul lui/ei zugraveste o opera literara in care actiunea se invarte in jurul lui/ei pentru ca este personajul principal si in functie de actiunile lui va fi deznodamantul.
Te prefaci ca ai un caracter de invidiat dar nu te ajuta, la un moment dat vei cadea, vei fi prins/a descoperit/a, masca de portelan se va sparge de parchetul maroniu deschis al camerei iar atunci ce vei face? Nu mai poti continua sa te prefaci ca iti pasa atunci cand intrebi ce faci sau vrei sa sari in ajutor doar atunci cand este in favoarea ta. Trebuie sa fii constient/a in ce parte dirijezi parerea prietenilor despre tine.

Lipsa de caracter e de multe ori verdictul final deoarece comportamentul persoanei respective a dat prea multe rateuri fara nici o noima.Fals! Fiecare persoana are un caracter fie rau, fie bun. Pentru a corecta caracterul trebuie sa intervina vointa: cat de mult doresti sa iti modelezi caracterul: lupti pentru infranarea lucrurilor negative sau lasi asa.."pentru ca imi place sa fiu rau/rea cu oamenii".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu