luni, 2 mai 2011

Bunatatea masurata in lingurite de cafea...


Cand am incetat sa fim mai buni?
De ce bunatatea pare un lucru atat de invechit pentru unii si atat de strain la auzul acestui cuvant cu o incarcatura emotionala atat de mare?...
Oameni care ti-au oferit prietenia lor pentru termen nelimitat isi cer drepturile de a rupe legaturile, nu mai cunosc vocea blanda. Tonul inalt il foloseste indiferent daca iti vrea binele.
Nu demult, oamenii te primeau cu bratele deschise oricand aveai nevoie. Iti oferea mai mult decat "o bucata de paine" insa bunele maniere nu mai reprezinta curiozitatea si interesul fata de cealalta persoana ci o forma de politete.
Jurnalul este considerat un lucru personal in care iti exprimi in scris bucuriile si tristetile.
Dear journal! Bucuriile incep a fi povestite in ultima jumatate de pagina cand ar fi trebuit sa aiba prioritate.
Doresti o schimbare. Devii mai bun. Oferi bunatate si totusi devii mai rau in ochii lor, pentru ca nu le ceri nimic in schimb, li se pare totul ciudat..."poate s-a intamplat ceva cu ea/el".
Foile ascunse in sertar sunt incuiate pentru a nu le fura ideile, banii sunt numarati in mod excesiv pentru a nu le lipsi vreun maruntis pus in buzunarul stang de la sacou. Asta pentru ca asa s-a autoeducat.
Mancarea eco e in trend iar datorita noii obisnuinte masoara cantitatile pe care le ofera cersetorului.
Totul a ajuns sa fie masurat si cantarit. Oamenii merg pe strada grabiti, nu se cunosc dar se uita rautacios unul la altul avand impresia ca ii vei fura sansa de a ajunge regina/ rege. Cu toate ca regele/regina lupta sa aiba autoritate si sa nu fie controlat/a de altii dupa incoronare. Asta el/ea nu mai stie. Viseaza sa ajunga. Nu isi pune problema cum se va descurca in continuare. De aceea lupta pentru a ajunge si pentru a demonstra.
Matematica a iesit din tiparele cursurilor, teoremele nu mai sunt discutate la nivel teoretic ci sunt aplicate in intreaga lume. Daca in dragoste 1+1= 1, in munca zilnica 1+1= multimea vida. Lucrul in echipa este iesit din comun, fiecare considera o competitie de supravietuire in viata, cand de fapt lucrurile stau taman invers. Lumea poate sa functioneze doar daca lucram in echipa.
Bunatatea dintre oameni este esentiala. Amabilitatea ne ajuta sa traim in aceeasi comunitate. Gesturile de bunatate pot pune amprenta in inima cuiva. Doar imagineaza-ti o lume in care oamenii ar oferi ce e mai bun din ei: intersectiile nu ar mai fi buruiate de claxoanele date incepatorilor, trecerea de pietoni nu ar mai fi periculoasa, primul ajutor ar veni de la o simpla persoana de pe strada, oamenii nu ar mai adresa cuvinte rele s.a.
Nu trebuie sa astepti vreo rasplata pentru ca faci binele. Faci binele pentru ca asa alegi, la urma urmei totul tine de tine, de alegerea ta.
Cafeaua este tare in functie de cate lingurite de cafea adaugi. Bunatatea devine din ce in ce mai puternica daca adaugi mai multe lingurite de politete, amabilitate, dragoste..
.
That's
why Good Things Happen to Good People...

Reacții:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu