luni, 26 martie 2012

Miopie


Primăvara își face târziu apariția. Timidă ne încălzește obrajii dându-le o culoare roșiatică. Oamenii după o iarnă așa de geroasă s-au săturat să hiberneze în apartamentele lor asemeni unei cutii de chibrituri. Sătui de mâncarea și desertul oferit de televizor, aerul de afară atrage precum un magnet.

Găteala de primăvară

Toți oamenii din oraș și-au dat întâlnire la aceeași oră, în același loc. Căldura a adus odată cu ea și praful înecăcios care îți întunecă vederea. Tragi aer în piept și înghiți mai mult praf decât aer simțind „leagănul respirației din piept” (expresie dată de Herta Muller). Acesta este doar începutul...

Parcurile sunt pline, oamenii au ieșit la plimbare singuri în căutarea unui prieten, în grupuri pentru a dezvolta relația lor de prietenie, în familie alături de copii pentru o plimbare și la puțină mișcare sau în cupluri îndrăgostite care își redeclară iubirea. Fiecare cuvânt de îmbărbătare este un cuvânt pentru inimă.

Badminton în aglomerație, mingi încurcate printre picioarele oamenilor care mai dau câte o pasă, fluturșii din pene alb murdar din pricina prafului zbor pe deasupra oamenilor, zgomotul rolelor urmat de o lovitură strașnică de pământ, mișcări periculoase de skateboard.

Zumzăitul activităților și a țipetelor de copii îți buruiază conversația ta liniștită. Dar e frumos să stai și să privești întregul meci fără arbitru în care fiecare om care se plimbă pe aleea din parc este un mic fotbalist. Te uiți mirat la ei și observi că oamenii par mai buni, își zâmbesc chiar dacă nu se cunosc.

Culoarea primăverii

Primăvara nu este doar anotimpul îndrăgostitului ci și anotimpul în care îți regăsești pasiunile, bucuriile de altădată, îți faci planuri bucurându-te de adierea suavă a vântului, descoperi noi lucruri care îți plac și dai starul unor noi aventuri.

Cu siguranță ne-ar fi mai ușor să analizăm oamenii, să îi criticăm din lipsa bunului gust în ceea ce privește vestimentația sau a bogatului vocabular al vorbirii. Să alegem totuși să nu îi judecăm și să ne eliberăm de miopie. Mai bine ne schimbăm privirea spre imaginea frumoasă a anotimpului și chiar a vieții. Frumusețea anotimpului de primăvară nu stă doar în căldura de după gheața groasă lăsată de iarnă ci în puterea ghiocelului de culoare albă care sparge gheața pentru a ne înfășura în parfum. Ce culoare are bucuria primăverii?
TinaR - VIP

2 comentarii:

  1. Bucuria primaverii e multicolora:D...sa o rezumi la o singura culoare ar fi un act discriminatoriu;))

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa ar trebui sa fie pentru toti, asta ar fi si indemnul meu :D. Sa nu fie o primavara si o viata intr-un gri intens..:)

    RăspundețiȘtergere