vineri, 28 mai 2010

Facebook: prieteni "fast-food"!


De ce nu ai cont pe Facebook?...sunt asaltata de aceasta intrebare. Raspund simplu, plictisita deja de aceeasi intrebare si acelasi raspuns dar fac marele efort si spun: Nu am nevoie.
Ce e de fapt facebook-ul? Adresez si eu o intrebare...
Pai...pe facebook iti pui pozici si lumea te admira cat de frumos ai iesit in poza: "Parca esti din revista"...si daca poza e atat de atragatoare, atragi noi "prieteni", mai precis noi persoane in categoria numita...prieteni.
Accept sau Ignore.
O retea de comunitate unde toata lumea ajunge sa fie prieten cu toata lumea pe principiul daca ala/aia e prieten/a cu tine, doar cu un click poti sa-l/s-o adaugi si tu, in lista ta.
Cel mai des folosesti termenul de prieten atunci cand esti logat. Iesi cu amicii tai, colegii dar nu iti sunt prieteni. Iti este greu sa ii consideri prieteni dar pe facebook ii pui in acea categorie destinata numai lor.
Dis de dimineata, nici nu apuci sa faci ochii mari, deschizi bajbaind laptopul si te conectezi pe facebook(mai nou). Verifici ce ti-a mai trimis "God" astazi. Crezi. Chiar crezi ca Dumnezeu are cont pe facebook iar noaptea cand tu dormi frumusel si visezi la printi si printese, el se gandeste sa compuna niste versuri superbe pentru ca tu...da! chiar tu...sa poti incepe ziua frumos.
El si-a creat cont pentru a-ti trimite tie in fiecare dimineata un mesaj acolo. Frumos de obicei!...Te si miri asa somnoros/oasa cat de bine iti merge. Pana calci pragul usii si uiti de el.
O sa imi raspunzi ridicand o spranceana "Normal ca nu Dumnezeu mi-a trimis asta", atunci de ce i-au pus numele God? Puteau pune orice nume...din miile de nume, au ales asta.
De ce?
Daca ar fi un nume oarecare nu l-ai citi cu atata interes si nu ai crede. Naivitatea!...
Dumnezeu nu are cont pe Facebook. V-ati intrebat de ce?
El nu are nevoie de "prieteni de commenturi", nu are nevoie sa isi faca poze pentru a-L admira, pentru a-I admira maretia.
Nu ar avea timp sa stea logat in fiecare zi si sa joace jocul ala stupid cu ferma(cum se mai cheama). Nu isi pierde timpul in "spatiul virual" ci incearca sa te scoata pe tine in lumea reala.
Dar imagineaza-ti, cum ar fi sa aiba cont?
Godforu.facebook.com ...logat tot timpul, commenturile sunt la zi si toata ziua ar juca jocurile disponibile..ee, ar fi frumos sa joci cu Dumnezeu, nu?
"Fara Facebook nu existi" ...Lumea a "evoluat"...te nasti...primesti bonus cont pe facebook.
Cele mai multe legaturi in loc sa ti le formezi in planul realistic, face to face,stai printre miile de omuleti conectati.
Si uite-asa, ca intr-o mare familie, la o agapa online, se aliniaza o gramada de lume, plus companiile, care, de asemenea, trebuie si ele inscrise in evidentele socialului internetesc.
Ma multumesc cu lucrurile pe care le detin,am la indemna o sticla de Pepsi, telefonul mobil invechit si el, cheile de la apartament, un laptop si un blog prin care imi atribui functia de blogger...am trait 20 de ani fara cont pe Facebook. WoW! Asa da realizare! (Nu ma pot abtine sa nu fiu ironica :)))

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu