sâmbătă, 30 iulie 2011

Rehabilitation or to go on?

Stiu, suna exagerat. Dar totul are legatura cu acest cuvant. Vicii. Fiecare persoana are cateva vicii, rele sau mai putin rele. Oricum ar fi nu sunt prea bune, dar este greu sa recunosti. Pacatul mic sau mare e tot pacat, viciile mici sau mari sunt tot vicii.

De fiecare data cand ne gandim la dependenta vedem doar partea cu drogurile, tigarile (moda tineretului din ziua de astazi), bauturile s.a., insa nu despre ele este vorba.

As dori sa ma refer la micile dependente zilnice incepand de la a bea Coca Cola sau Pepsi pana la a manca shawarma de la Mado zilnic pentru ca iti place sosul de usturoi. Stiu, acum ridici o spranceana folosind expresia "Give me a break!", dar e rea dependenta, seriously!

Nu vad un lucru rau daca mai bei cate o sticla de Pepsi, cafea (sau cappuccino), Coca Cola, folosesti un anumit parfum (delicata dependenta), sau mananci de la McDonalds pentru ca are oferta la meniu un pahar de sticla de mai multe culori avand imprimat "Property of Coca Cola Bottling Co."

E destul de greu sa te lasi de ceva ce te-ai obisnuit, fie ca e vorba de mancare, bautura, haine sau clisee. Important este sa stii ce vrei, daca nu stii ce vrei...mai cauta raspunsul.
Suntem intr-o lume evoluata de la Burebista, cel putin avem credinta ca asa este, insa a manca ecologic nu inseamna ca o sa traiesti mai mult decat Moise. Mancare ecologica. Invazie in prostie. Cum cred saracii oameni ca o mancare cu ambalaj pe care scrie ecologic o sa ii mentina sanatosi si nu vor vizita medicul. Dar asa e omul, se lasa formatat mai usor ca o discheta.

Tinerii sunt prinsi de valul plecatului in strainatate pentru ca nu vor la o facultate unde se invata ci o facultate ca sa aiba numele de student. Uite asa (!?), o facultate unde nu este mult de invatat. Pretentiosi. Unde au ei impresia ca e usor, nu stiu (m-as amuza si as zice o facultate unde intra miile de studenti. Dar sa nu fiu rautacioasa, ma abtin). Inca incerc sa aflu de unde e gandirea asta pentru ca un lucru e cert: nu e comunista. Comunistii ar analiza putin situatia si ar vedea ca nimic nu se ofera pe gratis. Ehe, ar zambi babuta, membra al partidulului socialist roman la argumentul asta.

Aici e nevoie de o zguduiala mare pentru a-i trezi din visul "Scoala vedetelor". Ce dependenta idioata! Dependenta de capsunari, menajere sau de a merge cu "busul la job". Ca doar na, suntem englezo-romani, ce mai! Bazinga!

Dependenta, bat'o vina! Incercarea de a fi cat mai perfect creaza dependenta, insa uiti lucrul cel mai important: nimeni nu e perfect.

Inca de mici ne dorim sa ajungem oameni de succes, sa avem o cariera ca nimeni altul, sa fim oameni publici importanti...Uneori, lucrurile nu mai stau ca in visele de copil, poti ajunge un om de succes dar poate in sensul opus visului copilaresc. Cand eram mica vroiam sa ma fac doctorita (culmea, ca toate fetitele) si uite ca nu umblu cu seringa in mana ci cu reportofonul, locul opus medicinei...jurnalismul. Oricum ar fi suntem dependenti unii de altii, o "dependenta independenta".

A-ti da silinta intr-un mod exagerat creaza dependenta.

Daca am analiza fiecare punct din viata si am face o lista cu dependentele noastre, am ramane mirati cate avem.

Poate de unele nu vom scapa niciodata. Poate nici nu trebuie...:)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu