luni, 4 iulie 2011

Are you still dreaming?

You always have two choices when you wake up.
1. wake up & sleep again
& continue dreaming
or
2. wake up & stand up
& make your dreams come true.

Visele traiesc doar daca sunt hranite.
Iluziile cat si deziluziile ne pot duce la nebunie, la o viata rupta de realitate. O lume separata. Ignorand iluziile si pasind peste deziluzii, ne putem mentine in interiorul societatii.
Ratiune?...
Da, cu ajutorul ei poti face distinctia ce anume este adevarat si ce nu fara sa fii nevoit sa intrebi un alt om daca persoana de langa tine e reala. "Suspiciuni in privinta oamenilor noi", ai completa ironic.
Fiecare din noi are un vis. Nu corecta spunand ca ai avut, tot ai chiar daca te incapatanezi ca un catar. Asta ne ajuta sa inaintam zilnic, ne incurajeaza in fiecare dimineata sa ne confruntam cu problemele zilnice. Dar cate vise ai avut din copilarie...oh! atat de multe ca nici nu le mai tii minte. Visul de a deveni doctorita, fotbalist sau politist. Anii au trecut si iti doreai sa devii cat mai bun/a, umpleai caietele de matematica cu exercitii din cartea cu probleme de matematica pentru clasa a VIII-a. Timpul se scurgea atat de repede si tu nu te saturai sa mazgalesti formule matematice.
Apoi lumea se scufunda in haos...Acuarelele erau din ce in ce mai folosite. Pensulele de toate marimile, foile A4 si A3, panza si sticla asteptau sa fie folosite. "Cat de frumos pictezi. Ai talent!". Inima iti crestea din ce in ce mai mult si visul devenea din ce in ce mai puternic. Un/O pictor/ita faimos/oasa o sa devin!. O sa studiezi arta pe bancile facultatii, la Palatul Copiilor sau acasa unde nu mai este loc pe pereti din pricina picturilor tale. Este o adevarata arta sa poti reprezenta lumea in haos.
Lumea scufundata in haos precum Titanicul a devenit rea. Oamenii au devenit niste brute. Prefera sa ramana prinsi in piesa de teatru a tragediei. S-au obisnuit cu acest tip de viata devenit model. Nu stie cand i-a devenit model, dar stie ca se ghideaza atat de mult dupa el precum un dependent de droguri: se linisteste pe sine ca sunt "legale" si nu incalca nici o regula.
A uitat de regula moralitatii.
Rautatea incepe sa capete zilnic mai multa putere iar ei, oamenii, uita ca au avut candva un vis...Un vis care i-a ajutat sa zambeasca, sa treaca peste greutati. Era o fericire in doze mari. De ce s-a diminuat?
Pentru ca au uitat sa mai viseze. William Wilberforce, un politician englez, a luptat intreaga sa viata pentru eliberarea sclavilor. Pentru ca sclavii erau de fapt oamenii iar cei care sustineau sclavia erau niste animale. “So enormous, so dreadful, so irremediable did the Trade's wickedness appear that my own mind was completely made up for Abolition. Let the consequences be what they would, I from this time determined that I would never rest until I had effected its abolition.”
Dedicare! De asta avem nevoie pentru a ne hrani in continuare visele. Am trecut de perioada copilariei in care faceam colectie de vise si eram atat de nehotarata in privinta viitorului. Nu e chiar asa o limpezire a planurilor dar, exista acolo un vis sau mai multe visuri care ma ajuta sa continui.
Pe fata noastra trebuie sa se vada bucuria ca am dus planul la capat nu dezamagirea pentru ca am renuntat prea devreme.
Vremea va trece iar tu vei sta alaturi de familia ta, iubitul tau care te-a ajutat sa iti continui visele si sa ti le indeplinesti. Baby, you are my dream come true...:)
Toti avem o dependenta. Dulce e dependenta de visele care ne ajuta sa crestem.

Reacții:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu