luni, 21 februarie 2011

Pravalia timpului...


Lucrurile din trecut contribuiau la infrumusetarea timpului. Rafturile sunt inghesuite de hobbyurile noastre, primii pasi, primul cuvant, primul...
Arhiva calculatorului e prafuita, revenim la rafturile din lemn masiv proaspat lacuite.
Hoinarind pe stradutele inguste ale Iasului, ma opresc la pravalia de antichitati. Zdranganeala clopoteilor de la usa iti ureaza "bun venit". Mirosul vechiturilor imbibat cu putina naftalina se regaseste in timp ce ma uit la banutii vechi ruginiti, masina de scris, discuri ABBA, medalii din toate razboaiele, carti ingalbenite si amortite de atata stat. Deja imi formez o imagine cu raftul invatecelului:
"Precum un scolarel de clasa intai, imi caut abecedarul sa il pun in ghizodanul de cutie pregatit/a sa pornesc la drum. Stilou, cerneala Pelikan, caiet dictando". Scris caligrafic, nici o litera nu depaseste tiparul: de a fi mai mare decat celelalte. Insa, au prioritate fata de litere mici.
Tablourile cu personalitati te fixeaza cu privirea si parca iti zambesc. Macar oamenii din tablouri nu se cearta...
A trecut deja prea mult timp, acum au ramas doar niste amintiri asezate pe un raft indepartat in care singura companie este praful.
Pikup disc player, muzica anilor '70 pe ritmul muzicienilor cu pantaloni evazati: "I have a dream, a song to sing/ To help me cope with anything/ If you see the wonder of a fairy tale/ You can take the future even if you fail/ I believe in angels/ Something good in everything I see/ I believe in angels/ When I know the time is right for me/ I'll cross the stream"
Versurile nu au putut fi imprimate, banda masinii de scris e gaurita de prea multe gloante ale literelor asemeni unui razboi al alfabetului care vrea o noua pozitie in normele limbii nationale.
Aici te poti bucura fara tii cont de notiunea timpului. Acele ceasurilor au imbatranit si au incetat munca de a ticai: tic-...
In prezent, ceasul isi continua meseria, tic, fiind urmat de tac. Mai avem de visat la basme, planuri de indeplinit si mormane de hartii de invatat. Fiecare perioada a reprezentat un capitol din viata noastra. Le-am asezat frumos pe rafturile timpului din pravalia noastra, etichetate pentru un search cat mai rapid, avand oricand posibilitatea de a pasi pe meleagurile timpurilor vechi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu