duminică, 6 februarie 2011

Planul "I can do it too"


Nu e nimic rau in ati scrie gandurile, ideile pe blog (Blogul inseamna ceva personal, un jurnal...mai public) despre orice domeniu sau sa iti impartasesti parerile la cafea, modest, dar fara sa venim cu planul "I can do it too" din cutia de chibrituri. Nu strica sa tinem pas cu actualitatea, dar conteaza modalitatea.

Ehe!! Dar populatia noastra, are o noua functie: cea de comentator. Toti stiu sa faca presa, s-ar fi descurcat mai bine pe sticla, ar fi rezolvat problema financiara mai bine, softul calculatorului nu ar mai avea erori, cladirea ar avea un aspect mai placut dupa gandirea personala. Raspunsul este ironic si plin de mandrie jenanta: "Crezi ca eu nu stiu sa fac asta?"...Raspunsul meu la aceasta intrebare este "Nu", urmata si de explicatie. Nu poti sa faci orice neinvatat.

Bineinteles, sa citesti ziarul nu e greu si nici sa invelesti mancarea in el. Dar ce e in spatele acelei mici stiri, interviu, reportaj e o munca, nu doar o "luminare a creierului" in toiul noptii. Daca desenai casute cand erai mic cu acoperis in multe culori si un horn din care iese fum nu inseamna ca poti construi Casa Poporului si nu poti construi un nou Windows pentru ca ai vazut o emisiune despre istoria windows-ului.

Am fost intrebata de multi ce inseamna munca de teren pe care o fac, ce presupune ea.
Pe parcurs am aflat si raspunsul de ce sunt intrebata. Nu sunt de vina ei ca nu stiu, e doar simplu fapt ca nu au avut treaba cu domeniul. S-au uitat la stirile ProTV de la ora 17:00, dar nu si-au pus intrebarea cum se desfasoara. Nici nu ii critic, nu e neaparat necesar sa iti pui intrebari in acest domeniu daca nu ai treaba cu el sau nu te intereseaza dar e important sa stii ca in spatele cutiilor cu materiale jurnalistice sta o munca, o munca de om care depune efort si a invatat sa faca asta...nu de acasa stand si mancand seminte ca Margelatu'. De aceea mergem cu radiografia la doctor sa ne rezolvam problemele de sanatate, mergem la notar sa ne legalizeze actele sau mergem la cizmar sa ne repare incaltamintea.

Un om este invatat, destept, intr-un anumit domeniu pe care l-a ales si l-a studiat mai in profunzime dar asta nu inseamna ca e bun la toate. E bun in domeniul lui. Nu putem fi buni in toate domeniile, de aceea in loc sa fim niste comentatori, mai bine apreciem domeniul fiecaruia si continuam sa facem munca la care ne pricepem.
Poate in domeniul politic ne-am descurca toti...(referitor la Romania) :))

3 comentarii:

  1. Ma bucur sa aflu ca exista oameni care inteleg ca un singur individ nu le poate sti pe toate. Felicitari pentru aceste ,,ganduri", care, de multe ori, sunt realitati si cand o sa am timp am sa postez pe blogul meu cam cum decurge o zi de munca ,,in spatele sticlei" si cat de mult conteaza chiar si un minut. Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna,
    In primul rand: multumesc.
    In al doilea rand, astept articolul tau despre importanta timpului si modul cum se desfasoara munca "din spatele sticlei". Deja ai un cititor ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumoase postari ! Blogul tau este minunat !

    Eu sunt o bloggerita incepatoare , si am nevoie de putin ajutor pt a ma integra mai usor in lumea bloggerilor scriitori !

    Ai fi interesata de o promovare reciproca a blogurilor noastre prin bannare publicitare ?

    Astept un mail ( doryanna_324@yahoo.com ) in caz ca iti surade ideea si vorbim mai multe !

    Mult succes pe viitor !

    RăspundețiȘtergere