vineri, 18 februarie 2011

Vintage dar...


De-a lungul timpului, in casa ti s-au adunat multe lucruri inutile si cu siguranta ai zis de multe ori- "Asta nu imi mai trebuie, dar o pastrez, poate pe viitor".
Camarile, debaralele sunt pline de lucruri, lucrusoare nefolositoare. Colectionari de pungute, hartii, agende, asteapta momentul perfect si va zice cu ferma convingere- "ti-am zis ca aveam nevoie de ea pe viitor".
Haine care nu le-ai mai purta nici intr-o mie de ani, nu vrei sa le dai si iti realizezi propriul tau second-hand in dulapul ghiftuit cu haine cat un munte de acum 5 ani, plin de praf inabusitor, care se pot revarsa oricand peste tine DACA ai curajul sa deschizi usa dulapului.
Bucataresele, au "boala" colectionarii: furculite, lingurite si orice aparatura electrocasnica nefunctionabila, dar...inca nu a gasit momentul portrivit sa le dea, poate data viitoare cand va face curat. Data viitoare, curatenie apriga, pline de entuziasm, le rearanjeza si deja e prea tarziu, data viitoare.
Copii chiar daca ajung la o anumita varsta in care jucatul cu jucariile e ceva copilaresc nu ar da sacul de ursuleti, masinute, soldati si papusele Barbie. Mai gasesc o portita de trecere precum aventurierul Gulliver si face o calatorie in Lilliput.
Este foarte usor sa aduni lucruri nefolositoare in casa decat sa scapi de ele. Nu este o boala, este mai degraba o activitate care nu necesita mult timp.
A face curatenie nu inseamna sa devii obsedat/a de pungi de plastic realizand un canion de mormane.
Idei pentru ordonat, tot felul de articole "Cum sa scapi de lucrurile inutile din casa" sunt povesti interesante de citit, zambim in timp ce ideile au trecut prin aria noastra vizuala, insa omul a devenit deja imun la asta. E bine ce zice dar nu o sa fac eu asta, chiar acum. Poate...pe viitor?
Astfel, mergem cu pasi repezi din spatiul simplitatii in cadrul complicatiilor, lipsit de orice imaginatie, transformand totul intr-o satira sociala dar care a facut parte din viata noastra, cu un rol mai important sau mai putin important.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu