duminică, 28 noiembrie 2010

Lumea de basm a copiilor


In perioada sarbatorilor, dulapurile din bucatarie au inceput sa fie umplute rapid cu fructe. Vinovata de inflatia cu fructe era acea batranica, convinsa ca fructele o vor ajuta sa intinereasca.
Incep cumparaturile de Craciun, supermarketurile deja sunt foarte aglomerate, ea(batranica) incepe sa devoreze cu placere fiecare lada, aranjata pe rafturile magazinului.
Stai linistit, articolul nu este despre fructe, ci despre frumusetea pregatirilor si bineinteles bucuria copiilor.
Ati fost vreodata atent la privirea unui copil cand vrea cu incapatanare ca el sa puna globurile in brad, sa aseze toate beculete multicolore? Dupa ce termina, cu ajutorul mamei de aranjat bradul, sta si il admira toata noaptea precum un artist care se uita la opera sa.
Nici somn, nici mancare nu ii mai trebuie pentru ca se apropie noaptea in care trebuie sa vina Mos Craciun. A facut un plan de atac si va sta pitit sub brad sa il intalneasca, sa vada daca a primit scrisoarea trimisa si i-a adus ce isi dorea.
Poate e putin amuzant cand spun aceste lucruri, rupte dintr-un basm, dar nu ma indoiesc ca bucuria aceasta am trait-o si noi, nu conteaza cat de bogat sau sarac a fost. Inima unui copil nu pune accent pe aceste lucruri: daca acele globuri care le-a aranjat sunt de cristal sau el o sa manance cea mai de calitate mancare.
Ce mai asteapta copilul cu sufletul la gura cand e vorba de iarna, de sarbatori? Zapada...plimbatul cu saniutza, realizarea unui om de zapada pana ii ingheata mainile dar mai lipseste nasul. Trebuie completat...
Ii da fularul lui, nu cumva sa ii fie frig omuletului de zapada. Cata inocenta...
Dupa ce am avut si noi parte de aceste lucruri, nu mai vedem "fascinatia" in ele insa un moment de copilarie nu strica nimanui, sa incerci din nou...bucuria copilariei. Deschizi cartea de basm si pasesti in ea...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu