marți, 21 septembrie 2010

Voluntariat la Parlament!



Politica este precum cafeaua Starbucks...creaza dependenta scumpa! DAR! Ai crescut in ochii lumii!!


Se practica voluntariatul!...Dar nu acel voluntariat in care comentezi pe blog stand in fata laptopului in pijamale cu ceaiul/cafeaua langa tine, sau pui pe facebook, twitter "complimente" la adresa lui Boc.
Faci voluntariat pentru curatenie..."A Greener World"...asa ca ar fi bine sa se realizeze un proiect in care voluntariatul e tot pentru curatenie dar...de idei in care lumea, mai precis Romania sa devina mai...verde, dar intr-un mod figurat: adica mai intelept in decizii si mai destept!
Ar fi ceva dificil! Un adevarat razboi rece! De ce?...
Tinerii care participa trebuie sa vorbeasca foarte mult...spunandu-le verde in fata. Nu ca ar fi ceva nou pentru ei, dar poate se mai strecoara o idee "tinereasca" cum ar fi cea a pensiilor. Sa maresti varsta de pensionare dupa europeni. Mic detaliu!! Noi suntem mai "slabuti" de viata...Sunt studenta dar nici nu stiu daca mai apuc o pensie...pana la 65 de ani..e drum lung :))
Sa stea langa un parlamentar zilnic. Si uite asa nenea politician nu mai poate sa mai traga pe dreapta la fiecare minut. Sta cu ochii "benoclati" si lucreaza de zori, gandul ii zboara la o noua lege: Interzicerea voluntariatului!...dar se resemneaza gandind "cand se termina proiectul asta imi iau concediu. Am depus prea mult efort".
La fiecare abatere voluntarul trebuie sa il atentioneze. Asta l-ar enerva la culme si i-ar raspunde raspicat :"Tinere, nu e parlamentul tau ca sa te bagi!"...Dar o data ce te-ai inscris in acest proiect chiar daca se tipa, urla si da semne ca ar fi nascut din "animal", nu trebuie sa renunti! Calm, privesti scena de teatru, dai din cap in semn de aprobare si iti continui treaba...Daca greseste. Spui!...din nou...din nou...din nou.
Sa fie dotat cu un carnetel securizat in care sa scrie la sfarsit de zi tot ceea ce s-a intamplat. Apoi analizat de un specialist, fiecare mica greseala sa fie platita: reducere cu 25% din salariu...

P.S: Am putea sa le mai adaugam cerinte ca sa avem un castig mai mare...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu