duminică, 2 ianuarie 2011

Creion, foaie de hartie si anul 2011


09:00 Foaie alba A4 (Poate mai multe??)
09:05 Creioane, masuri de precautie: ascutitoare si radiera
10:00 Titlul: "Things to do in 2011"
11:00 Punctul 1, alineatul unu
12:00 Imi doresc sa...

An diferit. Daca de Craciun este traditia bradului, cadourilor si urarile de bine mai avem un fel de traditie: lista " to do", pe care o facem la sfarsitul vechiului an sau la inceputul noului an.. De multe ori ne facem liste dar putine din lucrurile scrise pe acea foaie ni se indeplinesc sau ne mai aducem aminte de ele, de dorinta noastra. Indiferent, timpul o va face. Listele anilor trecuti numite: trecuturi, coloreaza foaia mototolita cu prietenii care ti i-ai facut pe parcursul a 365 de zile, in care ai constatat o serie de calitati sau defecte care iti plac/ displac, ti-ai mai schimbat unele gandiri, perceptii.
Te deprinzi sa ramai "tu" si in acest an.
Intrii mai mult in actiune sau vrei sa mai fii inca o data spectator?...
Un an in care tu il faci special. E un an obisnuit atunci cand nu stii sa iesi din starea de rutina in care singurele lucruri pe care le faci este sa te plangi de starea deplorabila pe care o duci zilnic. Sunt oameni saraci fizic si psihic pe tot mapamondul. Stim. Dar important e sa nu mai critici mintal tot ce vezi in jurul tau si stai sa apreciezi. Sa accepti treptat si vei vedea frumusetea. Nu vad nici o greseala in a face liste si a continua sa iti propui, sa visezi...Daca pornesti cu fata de pesimist, pierzi startul.
Chiar daca lucrurile scrise de mine la inceputul anului nu se vor indeplini asa cum eu ma astept, am incredere in surprizele vietii. Pe parcursul anului 2010, multe lucruri frumoase, expeditii aventuroase au aparut chiar daca nu erau trecute pe lista mea.
Ele dau o aroma misterioasa si le pot mirosi pentru a-mi indulci minutele, orele, zilele, lunile, anul...
Fiecare bataie de inima, e trairea mea pe pamant. Am socotit la lista "to do" din anul 2010: am mai adaugat un an la varsta mea, am incheiat un an de facultate si am inceput pe cel de-al doilea, am intalnit oameni dificili sau usor de abordat, dar tot datorita lor am inceput sa am mai multa rabdare, sa repet atunci cand este nevoie si sa fiu explicita in intrebari pentru a avea un material bun, sa apreciez mai mult, sa iubesc mai mult...s.a.
In fiecare an invatam lucruri noi si le adaugam in sacul nostru "experienta" dar nu asta trebuie sa fie scopul nostru, noi nu suntem angajatorii care cerem experienta nu pricepere. Noi cautam frumusetea si bucuria in viitorul nostru.
Uneori sunt lucruri care se bat cap in cap, dar..in ciuda acestui fapt cuvintele mele lipsite de noima, pasii gresiti pe care ii parcurg, respir linistita, convingandu-ma ca o Brida, cu credinta "ca e nevoie de curaj pentru a face pasi gresiti. Deceptiile, infrangerile, descurajarea sunt instrumente pe care Dumnezeu le foloseste pentru a-ti arata drumul"(Brida-P. Coelho).
Multumesc fiecarei persoane care a facut parte din viata mea in anul 2010 si noul an nu il compar cu cel trecut.
2011: Un teren care asteapta sa fie exploatat si nu necesita comparatii...

Reacții:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu