sâmbătă, 17 aprilie 2010

O eticheta noua...

Astazi soarele a zambit putin, credeam ca primavara a uitat sa fie magica dar o plimbare de weekend e cea mai dulce dintre toate, ma face sa realizez ca a fi happy nu inseamna ca totul e perfect ci inseamna ca ai decis sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Ziua in care pe strada auzi o multime de zumzaieli, oamenii au iesit la plimbare, parcuri si mall-uri pline, cu mare greutate gasesti un loc de refugiu, departe de zgomotul zumzaielilor.
Ticaiturile zilnice intre care isi desfasoara clipa de clipa ziua. Zona confortabilului contine cateva etichete cu care ne-am obisnuit si la auzul carora nu mai reactionam. Deja sunt parte din noi. Sunt noi…
O noua eticheta...
Nu este trecerea timpului in care de la perioada adolescentei intrii in perioada numita maturitate. Asta e ceva involuntar si firesc. Cu ce ne confruntam noi in ziua de astazi? Poarta denumirea de comoditate. Refuzam schimbarea, nu vrem sa acceptam nimic nou in viata noastra.
Apas butonul Reset! Suntem atat de ancorati in propriile idei, propriile zumzaieli incat orice element nou, pentru a fi asimilat are nevoie de reasezarea intregului sistem.
Reflectez mai mult asupra semnificatiei cuvantului, pentru a intelege adevarata valoare si ce vrea el sa exprime...comoditatea despre care incerc sa scriu este acel scai care nu vrea sa se desprinda de noi, este ca un drog care creaza dependenta si o mare imposibilitate de a iesi din ea. Te face sa crezi ca starea in care te aflii este cea mai potrivita pentru tine. De fapt este starea cea mai nepotrivita.
O expresie des intalnita in acest caz este: "nu vreau sa ma complic". Nu vrei sa te complici facand ceva spre binele tau? Promovand spre viitor?
Privesti cu ochii atintiti spre "posibilitatile schimbarii" dar consideri ca te-ai agita prea mult, te-ai deranja exagerat de mult si ai pierde timpul prea pretios pentru asemenea "chestii" si te prefaci ca e o problema complicata de matematica care are rezultatul multimea vida. Tot timpul amani, gasesti tot felul de motive pentru a face ceva. Parca toata lumea a intrat intr-o plictiseala si nimeni nu vrea sa faca nimic.
Din pacate multi se confrunta cu ea. Ar fi greu sa gasesc pe cineva care nu s-a confruntat cu ea odata in viata.
Gata cu comoditatea! nu reusesti niciodata sa duci un lucru la bun sfarsit daca faci parte din grupul comozilor.
Putin cate putin te agati de panza delicata de paianjen si incerci sa te ridici. Cu o dorinta de schimbare invingi acel virus. Punct si de la capat...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu