luni, 23 aprilie 2012

Pelerinaj în șatră. Destinația?

Alegerile din Franța țin cu sufletul la gură rromii noștrii întorși în concediu pe o perioadă nelimitată.
Ce-i drept, ne-am săturat de Sarkozy cum ne zice silabisit despre aderarea în spațiul Schengen „c'est ne pas possible”, de aerele lui superioare față de România și de faptul că ne trimite mai mulți hoți de buzunare, spunând că sunt de-ai noștri.

Ai pozat domnule Sarkozy alături de „umilul” nostru președinte ca o vulpe. Încă de pe atunci erai vânătorul. Șiret și fără carismă.

Acum rromii noștri care au probleme de personalitate și supărați din fire pe noi că nu le spunem țigani, fac vrăji ca și în alegerile finale precum a fost în exit-poll-uri să iasă socialistul Holland, sperând să le fie mai bine. Poate el îi vor lăsa se cânte imnul tării pe tărâmuri franceze. Las' că acordeonul încântă urechea și golește buzunarele.

Trec țiganii, trec...

Și-au rezervat un loc în avion de la mic la mare, și-au făcut bagajele sperând la noua lor victorie dând bani la vrăjitoare să îl împiedice pe Nicholas Sarkozy să mai câștige locul la președinție.
Se apropie ultimul strigăt pentru îmbarcare. Se aude un cântec de bucurie „Trec țiganii, trec/ se duc și petrec”...

Domnule Sarkozy, păzește-ți spatele că rromii sunt periculoși dacă îi superi. În locul tău m-aș ascunde bine. Poate vizitați România pentru o perioadă nelimitată? Avem maniere: ținem cuțitul în mâna dreaptă și în stânga furculița.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu