miercuri, 27 aprilie 2011

De ce florile?


E o intrebare la care nu am raspuns. Probabil e acelasi raspuns cu privire la impulsurile barbatesti.
"asa e firea feminina"...
Florile sunt delicate, reprezinta un cerc perfect cu functii perfecte. Nu infloreste inainte de vreme, se pazeste de greutati in momentele dificile, are nevoie de caldura, lumina si protectie iar esenta ei este misterul vietii.
Nu demult, apartamentele erau pline de flori...gospodinele udau zilnic florile si le rasfatau cantandu-le iubire. Le aranjau strategic pentru a permite indeajuns soare prin geamul curat si dadeau prioritate "sensibilelor". Mandra se simtea cand le era laudate florile pentru frumusetea lor, deoarece ea stia cat de mult le ingrijeste si complimentele erau un mod de a-i aprecia munca si de a intelege ca e foarte frumos ceea ce face. Ii dadea sperante sa viseze la o gradina interminabila de flori cu un parfum dulceag.
Micuta si debusolata nu intelegeam bucuria mamei de a avea flori si de a primi. Imi lipsea acea sclipire din ochi si acel zambet care facea mai mult decat orice cadou primit. Dar nu a durat prea mult si m-am molipsit de acest virus feminin experimentand fericirea unui buchet de trandafiri de un rosu aprins asezat in borcanul cu apa pe biroul meu. Nu aveam de gand sa il mut de acolo pentru mult timp!
E greu sa intelgem de ce o gradina cu flori ne relaxeaza... de ce culorile magnifice ale florilor ne ameteste prin amestecarea lor precum caleidoscopul.
De ziua noastra suntem intampinati cu flori, primim flori pentru anumite premii obtinute si pasim la altar cu un buchet...de flori. Au ajuns sa faca parte din viata noastra, nu au ramas doar la stadiul de decor.
Ne place sa le admiram in momente de bucurie sau sa contemplam incercand parca sa primim un sfat din partea lor.
Ne incanta privirea si de fiecare data ne prevestesc ceva...Nu degeaba ghiocelul sta pitit pentru a ne pregati pentru primavara. Asa si buchetul foarte frumos ornat la indicatiile clientului de catre florareasa, te anunta sa zambesti mai mult, iar daca zambeai...continua.
O femeie este precum o floare, infloreste atunci cand ii oferi iubire.
Bineinteles, cu o floare nu se face primavara, dar furi un zambet si cine stie poate... primavara incepe cu tine.

4 comentarii:

  1. M..imi place stilul penitei tale!
    De ce florile..uite un posibil raspuns. Pentru ca florile au ceva din natura feminina..asteapta un semn sa dea raspunsul potrivit.
    Sa traiesti printre flori, inseamna sa scoti la iveala, pentru ele, latura buna din tine, spiritul protectiv cu care esti inzestrat, onorandu-le puterea de a inflori cu interesul tau pentru bunastarea lor. O planta este o micuta deschisa sa raspunda atentiei, un vas al frumusetii naturii, de care te poti bucura doar ingrijindu-l. Am remarcat, in repetate randuri, cum florile arata ceva din personalitatea stapanului..O persoana extrovertita, care este "sincera" fata de floarea ei (deja dau in alte metafore ((: ), ii va transmite aceeasi deschidere si ei..Tatal meu de exemplu, iubeste mult florile, in felul lui masculin, statornic..rezultatul? florile emana sanatate prin crengutele sanatoase, frunzele au un colorit consistent.."grase si frumoase" pe romana :))
    Florile la buchet,deja rupte de viata, au dezavantajul de a reprezenta..o icoana, in care iti poate picta dedicatia florareasa, dupa cum ii lasi sa inteleaga din ceea ce ii ceri..Pacat ca unii cand isi fac un buchet, nu stiu sa isi laude persoana careia vor sa ii ofere buchetul ;)) ar avea parte de niste surprize placute daca lucreaza cu iubitori/iubitoare de frumos.
    In definitiv..floarea, reprezinta o mica pietricica a iubirii, care o daruiesti unei persoane, incredintand-o de puterea de a se.. "juca"cu ea. :)
    Intr-adevar..florile n-au suflet, dar au suflu, si recunosc tandretea..Reprezinta o imagine limpede pentru modul cum ne ingrijim de relatiile noastre. Adica, fapte, nu vorbe.
    Ce ar fi daca toti am avea un trandafir ca al Micului Print? Pacat ca uneori nu stim sa mai ascultam florile..
    Na :) raspunzand provocarii "De ce florile?".

    RăspundețiȘtergere
  2. In primul rand, multumesc :)
    In al doilea rand sunt de acord cu ceea ce ai zis si pot sa mai adaug putin la faptul ca florile arata din personalitatea stapanului. Tocmai de aceea preferintele depind de personalitatea noastra. Pentru ca unei persoane sa ii placa crinii, trebuie sa iubeasca in primul rand mirosul lor. Sau daca le plac trandafirii, si vad in ei frumusetea perfecta, atunci acele persoane incearca sa se regaseasca in frumusetea trandafirului...

    RăspundețiȘtergere
  3. Indeed. fain de observat preferintele celor din jur in materie de flori.. :)

    RăspundețiȘtergere