sâmbătă, 6 martie 2010

Gandire stralucita..."viitorul le surade":)

Rasfoiesc ziarul cu o "sete" de informare. Prima privire o utilizez pentru a citi titlurile si sa vad ce ii se pare atragator ochilor mei...
Privirea mi se fixeaza asupra unui articol care din punctul meu de vedere este foarte important. De ce? Pentru a vedea cat de mare e prostia omeneasca.
Sa va dezvalui pentru inceput titlul: "Norvegia finalizeaza primul penitenciar de lux"...ee, de-a dreptul interesant, nu?. Citesc in continuare pentru a afla despre ce e vorba cu toate ca din titlu inteleg despre ce e vorba, dar nu inteleg de ce?. Ei cum de ce, pentru a "ajuta" pe detinuti sa se "reabiliteze". Reabiliteze? Cum sa nu devii un om "mai bun" cand ai la dispozitie teatru, biblioteca cu "replici ale unor tablouri si sculpturi celebre" (da bineinteles, trebuie sa aiba "simtul" artistic. Funny, very funny) si NU numai, s-a renuntat la acea celula deprimanta cu gratiile ruginite, avand o suprafata de un 1 metru patrat, la o garsoniera fara gratii cu baie si televizor. Frumos :|
Bineinteles a fi la o asemenea inchisoare, esti bazat. Tot sa faci rau ca sa ajungi acolo. Dar trebuie sa te gandesti inainte, locurile alea sunt limitate, trebuie sa mai fii oleaca de magnat ca sa obtii un loc.
De ce au ales sa faca lucrul asta?
Nu stiu cat timp au utilizat pentru a ajunge la aceasta magnifica idee. Psihologii au o replica care te da pe spate, penitenciarul de lux este construit pentru a "grabi procesul de recuperare al infractorilor". Asta e o adevarata calamitate.
Dar ma resemnez cu gandul...voi alege o cariera in Norvegia, se pare ca tara nu mai poate de bine, are bani daca au ajuns sa investeasca in asa ceva, daca putem numi investitie.
Ca sa nu povestesc tot articolul va las la dispozitie acest document de o valoare nepretuita:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu